DrugStars

STÖD OSS GRATIS MED MEDICINAPPEN

Vi i Svenska Sköldkörtelföreningen är stolta över vårt nyligen avslutade samarbete med människorna bakom DrugStars – ett samarbete som gynnar både den enskilda patienten och vår patientförening som helhet.

VAD ÄR DRUGSTARS?

DrugStars är en lättanvänd app där du kan donera pengar till patientföreningar som oss gratis. Allt du behöver göra är att ta din medicin som föreskrivs och ibland döma din behandling.

HUR GÖR JAG?

När du laddar ner appen börjar du med att ange medicinen du tar. DrugStars-appen innehåller alla tillgängliga läkemedel i Sverige (levothyroxin, liothyronin men också smärtstillande medel, p-pillar, vitaminer etc.). DrugStars-appen kommer då att påminna dig varje gång det är dags att ta din medicin. Det finns så många andra appar som kan, skillnaden mellan dem och DrugStars kommer hit:

När du har tagit din medicin klickar du på pilikonen på skärmen så får du din belöning i form av stjärnor. När du har tjänat 50 stjärnor kan du donera dem till en av patientföreningarna i appen, inklusive Svenska Sköldkörtelföreningen. DrugStars förvandlar “stjärnorna” till riktiga pengar, så det är 100% upp till dig om du vill donera till vår patientförening eller en av de andra patientföreningar som DrugStars samarbetar med. Ett annat sätt att tjäna stjärnor är att göra en bedömning av din medicinering, det tar bara några minuter. Förutom att ge dig ännu fler stjärnor att donera, gör det också att du kan hålla reda på hur din behandling går. Dina recensioner arkiveras och du kan därför se hur behandlingen går när som helst på en lättläst grafik.

DIN ERFARENHET KAN HJÄLPA PATIENTER VÄRLDEN ÖVER

Dina pågående recensioner av din medicinering gör inte bara en skillnad för dig själv. Dessutom delas denna information med tillverkarna av din medicin (anonymt, naturligtvis!). Så att de kan lära sig lite och förbättra medicinen till gagn för alla.

INGEN GRUND FÖR ORO

DrugStars täcker donationer med pengar från sina egna fickor, privata stiftelser och distribution av anonymiserade och aggregerad data till sina kommersiella partners. Dessa företag vill förstå medicinanvändarnas erfarenhet för att förbättra sina produkter. DrugStars är fullt engagerat i att skydda datan och integriteten. Syftet är att denna insikt ska användas till förmån för den enskilda patienten såväl som för det bredare patientgemenskapen.

TILLSAMMANS KAN VI GÖRA EN ENORM SKILLNAD

I skrivande stund har DrugStars nästan 200 000 givare som donerar till välgörenhet runt om i världen, och nya användare kommer varje dag – nya DrugStars. Vi hoppas verkligen att du också kommer att använda DrugStars i samband med din medicinanvändning. Du kan ladda ner appen gratis där du normalt laddar ner dina appar (Apple och Android).